about me

Hallo, ik ben Ludwig, de zaakvoerder van Treealisations.
Sinds mijn kinderjaren ben ik al begeesterd door alles wat met en rondom bomen te maken heeft en ‘het buiten zijn’, daaruit is dit gegroeid.
Na mijn schoolstudies ben ik begonnen aan een militaire opleiding waar de kriebels voor het klimwerk begonnen zijn, toen ik in 2006 onze Belgische landmacht verliet is het boomzorg verhaal eigenlijk echt begonnen.
Na bij enkele tuinzorg bedrijven onder andere de boomverzorging op mij te hebben genomen heb ik de keuze gemaakt om gedurende 2 jaar in Oostenrijkse bosbouw te werken waar ik zeer veel ervaring heb kunnen op doen, na deze ervaring was ik nog meer gebeten om mij in deze materie te gaan verdiepen.
Ik heb er dan ook voor gekozen om verschillende opleidingen in België en Nederland te gaan volgen, de twee belangrijkste voor mijn boomverzorgingscariëre waren die van boomveiligheidscontroleur en de opleiding voor gecertificeerde boomverzorgers.
In 2017 heb ik dan het certificaat van ‘Certified European Treeworker’ in ontvangst mogen nemen, doorheen de jaren zijn zowel kennis als technieken en ervaring blijven opbouwen.
Zijn we hiermee volleerd? Bijlange nog niet, naar mijn mening zullen we nooit alles weten over bomen, maar het streven naar een goede harmonie tussen mens en natuur en onze bomen op een respectvolle manier behandelen is wel de prioriteit.